Експерти закликають міністра Кожару здійснити візит до Румунії

Експерти закликають міністра закордонних справ України Леоніда Кожару здійснити візит до Румунії та взяти участь у Бухарестському Форумі. З таким закликом виступив Українсько-Румунський Міжнародний Експертний Консорціум – об’єднання науковців, дипломатів, представників міжнародного бізнесу. Консорціум координується громадською науково-дослідницькою організацією «Група стратегічних та безпекових студій» і служить платформою для обговорення актуальних стратерічних питань українсько-румунських відносин і наразі поєднує понад сотню експертів, зокрема з України, Румунії та Молдови.

Експерти Консорціуму із прикрістю зауважують, що візит міністра закордонних справ до Бухаресту планувався спершу 23 травня, а згодом 15 липня цього року, проте в обох випадках був відтермінований.  Експерти вітають рішення міністра здійснити такий візит у вересні цього року, а також закликають Леоніда Кожару взяти участь у роботі Бухарестського Форуму (Bucharest Forum, bucharestforum.ro) – одного з найвизначніших щорічних заходів політичного, економічного і бізнесового характеру у Румунії – який є запланованим на 26-28 вересня цього року. Серед учасників Форуму вже заявлені прем’єр-міністр Румунії, міністр закордонних справ Румунії, парламентарі та високопосадовці, представники бізнес-кіл, донорських структур, медіа, а сам цей захід посідає чільне місце серед публічних міжнародних форумів, служить для обговорення економічних стратегій Румунії та її позиції в Європейському Союзі.

На думку експертів Консорціуму, забезпечення належного представництва України на цьому заході сприятиме пожвавленню політичних та економічних контактів між українським та румунським урядами, зростанню довіри між економічними та політичними колами обох країн, стане черговим кроком до стратегічного партнерства між Києвом та Бухарестом і засвідчить інтерес уряду України до співпраці з державами ЄС, що стане додатковим аргументом на користь європейської налаштованості України напередодні Вільнюського саміту.

Коментарі та пінги закриті.

Коментарі закриті.