На Атлантичних берегах: Каховська ГЕС або чому американці так довго підтверджують очевидні факти

Олександр Краєв, Директор Програми досліджень Трансатлантичного діалогу та взаємин з НАТО Групи стратегічних та безпекових студій

Продовжуємо рубрику “На Атлантичних берегах” із невеликим експлейнером щодо реакції наших західних партнерів на терористичний акт російської федерації на Каховській ГЕС. Для кращого розуміння інформаційної сторони ситуації варто трохи пояснити, чому американці та інші наші адекватні союзники так довго пояснюють та підтверджують настільки, здавалося б, очевидні факти.

1. Підзвітність Американці вкрай відповідально ставляться до підзвітності та точності у своїх оцінках, тому навіть достатньо очевидні факти мають бути подані із експертної верифікацією та відповідною аналітикою. Таким чином вони дійсно намагаються не дати простору для проросійських інсинуацій та спроб анти-української пропаганди.

2. Репутація Інститут репутації, особливо для аналітичних та державних структур, в САШ не є пустим словом. Репутація будується на довірі до наданої ними інформації, а довіра будується на верифікації та факт-чекінгу. Тому навіть очевидне та загальновідоме має мати базу підтвердження – принцип “ставити під сумнів все” ніхто не відміняв.

3. Елемент іміджу На відміну від росіян, які відомі знанням фактів ще до того, як вони відбулися і своєю абсолютною безапеляційністю, американці показують себе в максимально адекватному світлі. Нічого не береться на віру і нічого просто так не говориться – на відміну від московських пустословів. Тому всі ці додаткові пошуки та аналізи також є елементом цього іміджу і частиною протистояння рос.пропаганді, яка ніколи не здатна надати вичерпні підтвердження.

Все це в комплексі є частиною гарно відпрацьованої системи інформаційної боротьби, яка абсолютно точно йде на користь нашим інтересам та дозволяє закрити пельки не тільки московитам та їх пропаганді, але і будь-яким спробам про-російських політиків, журналістів та експертів на Заході роздувати антиукраїнські ідеї. Тому за цю просвіту нашим закордонним колегам варто тільки подякувати і поставитися з розумінням до такого повільного визнання очевидних для нас фактів.

Коментарі та пінги закриті.

Коментарі закриті.