Стратегія ЄС для Дунайського регіону: здобутки – уроки – перспективи

Учора 25 червня 2019 року в Малій залі засідань Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка відбувся Міжнародний «круглий стіл» «Стратегія ЄС для Дунайського регіону: здобутки – уроки – перспективи». Згаданий «круглий стіл» відбувся в рамках головування Румунії в Європейському Союзі та в Стратегії ЄС для Дунайського регіону (далі – Дунайська стратегія). Захід організовувався за сприяння МЗС Румунії, Посольства Румунії в Україні та Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка. Беручи до уваги регіональну та загальноєвропейську значимість заключного періоду імплементації (до 2020 р.) цільових положень Дунайської стратегії, питання оцінки її результативності та визначення її перспективи є одним з пріоритетів нинішньої європейської політики у регіоні. На тлі європейських експектацій України ці питання є актуальним і для України.

Організаторами заходу виступили ГНДО «Група стратегічних та безпекових студій» (Київ, Україна), ГО «Рада зовнішньої політики «Українська призма» (Київ, Україна) та Громадська рада при МЗС України.

У заході взяли участь українські, румунські та угорські дипломати, чільні посадовці  та провідні фахівці у сфері регіонального розвитку, транскордонного і прикордонного співробітництва Південно-Східної Європи. «Круглий стіл» був присвячений експертній оцінці успішності Дунайської стратегії та пропозиціям з її заключного впровадження. Увагу на «круглому столі» було зосереджено на втіленні передбачених Дунайською стратегією пріоритетів.

«Круглий стіл» посприяв посиленню діалогу між експертами, журналістами, урядовцями, дипломатами, та став цінною складовою обговорення здобутків і перспектив Дунайської стратегії. Також він посприяв діалогу та зближенню української та румунської сторін, розвитку українсько-румунського стратегічного партнерства і спільному баченню здобутків, проблем втілення, актуальності та відповідності окремих цілей/завдань Дунайської стратегії акцентам політичного (інтеграційного, економічного, соціального, безпекового тощо) сьогодення Південно-Східної та Східної Європи. За підсумками проведення «круглого столу» передбачається підготовка стислої Аналітичної оцінки (резюме) для зацікавлених сторін. А наразі один з учасників Зиновій Бройде ділиться своєю презентацією UA for EUSDR opportunities strategic initiatives condditions

Коментарі та пінги закриті.

Коментарі закриті.