Рік після війни у Грузії – дискусія Бі-Бі-Сі

Програма Бі-Бі-Сі 7-го серпня була присвячена річниці подій, які, залежно від точки зору, називають південноосетинським конфліктом, російсько-грузинською війною, геноцидом, агресією чи провокацією. Що ж це було насправді і як ті події змінили регіон і світ?

Гостями програми, яку вела Світлана Пиркало, були – у Києві – Сергій Герасимчук, який керує міжнародними програмами організації Група Стратегічних та Безпекових Студій, яка вивчає заморожені конфлікти, та Євгенія Руденко, яка рік тому була кореспонденткою Української Служби Бі-Бі-Сі в Грузії і була у Тбілісі, коли почався конфлікт.

У Лондоні у програмі брав участь редактор Української Служби Бі-Бі-Сі, Ростислав Хотин, який у 90-х роках неодноразово бував на Кавказі і спілкувався тоді з біженцями, які змушені були втікати з Абхазії. Він каже, що немає ознак того, що у майбутньому Грузія зможе отримати контроль над Південною Осетією та Абхазією.

На прямому зв’язку з Тбілісі був кореспондент Бі-Бі-Сі Олег Антоненко, який спілкувався з біженцями і каже, що їх найбільше турбує чи може початися нова війна. Він каже, що грузинська опозиція утрималася від участі у більшості меморіальних заходів, в яких брав участь президент Саакашвілі.

http://www.bbc.co.uk/ukrainian/indepth/story/2009/08/090808_georgia_interactive_is.shtml

Коментарі та пінги закриті.

Коментарі закриті.