Джонсон виграв битву, але не війну?

Ярослав Матійчик, Виконавчий директор Групи стратегічних та безпекових студій для 24 каналу

Найближчим часом жодних політичних інтриг, пов’язаних із відставкою Бориса Джонсона, вже не буде. Звичайно, що критика литиметься на нього і надалі. Говоритимуть про якісь його малоефективні кроки, про те, що він собі забагато дозволив і це суперечить основним принципам британської політичної культури (мається на увазі скандал прозваний у Британії Partygat). У тому, що британський політикум вирішив не позбавляти чинного главу уряду влади одну з провідних ролей зіграла його яскраво виражена антиросійськість.

Також на його користь свідчать особисті лідерські якості, продемонстровані у відносинах із європейськими партнерами. Пан Джонсон не соромиться задавати тон західній політиці в ці дні. Та й, зрештою, самі його хиби, хоч і дошкульні, та все ж не тягнуть на якийсь особливо тяжкий злочин. Цього явно недостатньо для того, аби зараз тут влаштовувати “цирк”, як висловилися деякі англійські лорди.

Врешті-решт, британці не такі люди, які схильні міняти коня на переправі, як-то кажуть. Занадто багато всього поставлено на карту. В першу чергу – у всьому, що стосується сьогоднішньої британської зовнішньої політики.

Коментарі та пінги закриті.

Коментарі закриті.