Від Мадриду до Мадриду: 25 років особливого партнерства між НАТО та Україною

9 липня в Українському кризовому медіа-центрі відбувся круглий стіл за участі експертів, українських урядовців та представників Північноатлантичного Альянсу. Захід був приурочений до 25-ої річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО, яка свого часу стала віхою у розвитку наших двосторонніх відносин. Організаторами виступили Група стратегічних та безпекових студій, Рада зовнішньої політики “Українська призма”, Центр міжнародної безпеки та Український кризовий медіа-центр за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні.

Спікерами виступили директорка Центру інформації та документації НАТО в Україні Вінета Кляйне, голова NATO in Ukraine Карен МакТір, екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України (2016-2019) Іванна Климпуш-Цинцадзе.  Із відеозверненями виступила перша заступниця Міністра закордонних справ України Еміне Джепарова, в якому вона подякувала за ініціативу громадського сектору та відзначила важливість активності експертів в просуванні інтересів України. Також з відеозверненнями до учасників виступили високопоставлені учасники зі штаб квартири НАТО у Брюсселі – Байба Браже, Помічник Генерального секретаря НАТО з питань громадської дипломатії, та Таня Хартман, Керівниця відділу Східного партнерства Управління з політичних питань і політики безпеки НАТО. Вони запевнили, що що лідери Альянсу в Мадриді прийняли ключові рішення, які допоможуть Україні далі боронитися від нападу – і це переломний момент в історії НАТО. Учасники заходу відзначали важливість продовження процесу реформ безпекового сектору в Україні та руху як політичних, так і безпекових органів до ближчої кооперації із НАТО. Для України існує одна альтернатива, яка надасть нашій державі стабільну безпеку – і це повноцінне членство в Північноатлантичному Альянсі. Це підтвердили усі учасники дискусії, і саме цього все українське суспільство прагнутиме і надалі!

Від Групи стратегічних та безпекових студій захід модерував Олександр КРАЄВ – Директор ПРОГРАМИ досліджень Трансатлантичного діалогу та взаємин з НАТО

Коментарі та пінги закриті.

Коментарі закриті.