Молодь для Парламенту – Парламент для Молоді: досвід України та Молдови

31 Серпня 2012 у приміщенні «Укрінформ» відбувся круглий стіл/презентація на тему: «Молодь для Парламенту – Парламент для Молоді: досвід України та Молдови». Метою заходу стала презентація досвіду стажувань молоді у Парламентах України та Молдови та презентація дослідження щодо можливостей та перспектив таких стажувань для країн Східного Партнерства. У заході взяли участь Людмила Кудіна, Голова ГО «Молодіжна Альтернатива» Член Громадської Ради при МЗС України, Сергій Герасимчук, Директор міжнародних програм Групи стратегічних та безпекових студій, Член Науково-експертної Ради при Комітеті з питань Європейської інтеграції Верховної Ради України, Діана Гольдштейн – інтерн МА 2012 року, випускниця Лондонської школи економіки.

У своєму виступі Людмила Кудіна, Голова ГО Молодіжна Альтернатива представила Програми стажування у парламентах України та Молдови. Кудіна також наголосила, що підготовка окремого дослідження щодо життєздатності таких програм стажування ¬¬- нова практика для України та держав Східного партнерства. Практика поширення успішного досвіду побудови соціальної драбини для молоді є вкрай перспективною – вона може допомогти відновити довіру до парламентів, відкрити шлях у парламент для молодої еліти.

Діана Гольдштейн, інтерн МА 20120 року, відмітила, що таке стажування сприяє підвищенню професійних знань, кваліфікації молоді, допомагає молодим людям ознайомитися та вивчити нормативну базу, побачити на власні очі як працює вищий законодавчий орган України, стає трампліном у побудові власної кар’єри.

Сергій Герасимчук, Директор міжнародних програм Групи стратегічних та безпекових студій відзначив професійність підходу «Молодіжної альтернативи» до програм стажувань у парламентах двох з держав Східного партнерства. «Звісно, постає питання ресурсів – хто фінансуватиме виховання молодих де-факто конкурентів» – зауважив Герасимчук. Відповідь, на його думку, проста. Передусім, це мало б стати завданням держави, молодіжних крил політичних партій. Проте, допоки повною мірою цього не стається, вкрай гострою є необхідність побудови власних, регіонально-скерованих фінансових інструментів. Серед іншого, таким міг би стати Регіональний фонд співробітництва. Ідеї такого штибу вже циркулюють серед зацікавлених кіл і можна сподіватися на їх успішне втілення.

Коментарі та пінги закриті.

Коментарі закриті.