«Балкани-Кавказ-Придністров’я: історична драма і виклики сьогодення» – АНОНС

24 вересня 2012 року у м. Києві, за адресою вул. Велика Житомирська, 2  (2 поверх) у Залі засідань Вченої Ради Дипломатичної Академії о 10.00 Група стратегічних та безпекових студій організовує конференцію «Балкани-Кавказ-Придністров’я: історична драма і виклики сьогодення».

Учасники конференції: знані експерти з Азербайджану, Грузії, Сербії, Молдови та України, а також представники міжнародних організацій та дипломатичних місій спробують проаналізувати нинішню міжнародно-політичну ситуацію, актуальність викликів, що виникають в результаті етнічних та релігійних протистоянь.

Представники держав, що зазнали лиха «заморожених конфліктів» спробують дати відповідь на питання: що стало підгрунтям для переходу конфліктів із прихованої форми у відкриту, до яких наслідків призвели такі конфлікти і кровопролиття?

Учасники також аналізуватимуть ситуацію в Україні. Чи убезпечена Україна від викликів сепаратизму? Чи є для Києва викликом перспектива протистояння на етнічному, релігійному чи мовному підгрунті? Відповіді на ці питання шукатимуть учасники заходу у ході своїх дискусій та обміну досвідом.

Упродовж дня роботи конференції Гості зможуть дізнатися чи став прецедент Косово поштовхом до грузино-російської війни 2008 року, чи слід очікувати чергових сутичок на Кавказі, чи справді існує перспектива врегулювання Придністровського конфлікту і як усе це може позначитися на українських реаліях.

Конференція є фінальним заходом Проекту «Подолання наслідків конфліктів у пост-комуністичному світі: уроки для України», що підтримується Програмою «Схід-Схід: партнертсво без кордонів» Міжнародного фонду «Відродження».

Бажаючі взяти участь у заході можуть зареєструватися за телефоном

+ (38) 066 689 00 46

Контактна особа – Кондик Олексій.

Коментарі та пінги закриті.

Коментарі закриті.